Uitnodiging ondertekensessie

Op 6 maart 2017 organiseert de Codekamer Beveiliging de eerste van een geplande serie van drie voorlichtingsbijeenkomsten over de betekenis van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Deze bijeenkomsten richten zich in het bijzonder op ondernemingen actief in de particuliere beveiligingsbranche die veel te maken hebben met aanbesteding van beveiligingswerkzaamheden georganiseerd door zowel overheden als de marktsector.

De Code Verantwoordelijk Marktgedrag is in gezamenlijkheid ontwikkeld door partijen (keten partners) actief in de facilitaire dienstverlening - meer in het bijzonder de schoonmaak-, beveiliging- en catering-sector - en omvat zowel aanbestedende partijen (opdrachtgevers), opdrachtnemers, vakorganisaties (FNV, CNV en de Unie), branche organisaties als adviseurs. De Code bestaat sedert 2011 en staat kort samengevat voor het verbeteren van het marktgedrag van alle bij aanbestedingen betrokken partijen van het moment van het in de markt zetten van een tender door de opdrachtgever tot en met de uitvoering van het contract. Uitgebreide informatie inclusief verschillende downloads, waar onder de volledige, letterlijke tekst van de Code is te vinden op de website van de Code:

Reeds meer dan 1000 organisaties en personen hebben de Code ondertekend! Wie dat zijn is eveneens op de website te vinden.

In het vernieuwde Keurmerk Beveiligingsbranche 2017 zoals dat met ingang van 1 januari 2017 wordt uitgegeven door de Nederlands Veiligheidsbranche, worden onder eisen gesteld met betrekking tot Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) door de keurmerkhouder. Een element daarvan is bijvoorbeeld dat de (kandidaat) keurmerk verkrijger de Code VM onderschrijft. Dat betekent praktisch gezien dat men de Code kent, deze ondertekent en natuurlijk het allerbelangrijkste, daar ook naar handelt.

Op 6 maart praten wij u graag bij over wat de Code betekent en wordt u in de gelegenheid gesteld deze ter plekke te ondertekenen. Aan het woord komen o.a. een vertegenwoordiger van de Code, een opdrachtgever en een vakbondsbestuurder. Daarnaast zal een praktijkcasus worden gepresenteerd door een senior manager van Schiphol Group over hoe zij als grotere opdrachtgever omgaat met aanbestedingen in het licht van de Code.

De bijeenkomst vindt plaats op 6 maart 2017 bij de Unie in Culemborg.

Adres: Multatililaan 12, 4103 NM Culemborg.
Deelname is kosteloos, echter voorafgaande aanmelding is verplicht.  Inschrijven is mogelijk tot 28 februari 2017.

Voor aanmelden klik hier. Aanmelden voor de sessie van 6 maart is helaas niet meer mogelijk.

__________________________________________________________________

De tweede van de serie van drie bijeenkomsten staat gepland op 15 mei 2017. Op 16 oktober van dit jaar staat de derde en laatste bijeenkomst geagendeerd. Deze zal plaatsvinden in Delft.

< terug naar nieuwsoverzicht