Branches

De Code is opgesteld door betrokken opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemers en makelaars in vier branches:

  • Schoonmaak en Glazenwassers
  • Catering
  • Beveiliging
  • Verhuizers

Samen maken wij ons sterk voor gezonde marktwerking, zodat uitbesteding winst voor alle betrokkenen oplevert.

Uiteraard kunnen ook andere branches zich aansluiten. Graag gaan wij hierover met je in gesprek.

Codekamer Schoonmaak en Glazenwassers

"De Schoonmaak- en Glazenwassersbranche heeft de Code in 2011 ontwikkeld na de historische schoonmaakstakingen in 2010. Veel belanghebbenden schaarden zich achter dit initiatief dat niet alleen leidt tot verbetering van de arbeidsverhoudingen, maar ook tot een hechtere relatie tussen opdrachtgevers, leveranciers en werknemers én tot een grotere tevredenheid over de kwaliteit van het werk."

Codekamer Schoonmaak en Glazenwassers

Lees meer over deze codekamer
Codekamer Catering

"Natuurlijk is een branche als de onze bij uitstek gericht op haar klanten en dagelijkse gasten. Aan een aanbesteding wordt alleen al om die reden alle tijd en aandacht besteed met als uitgangspunt; 'Hoe kan het nog beter voor de opdrachtgever en haar personeel, onze dagelijkse gasten."

Codekamer Catering

Lees meer over deze codekamer
Codekamer Beveiliging

“Om elkaar scherp te houden is het nodig dat zoveel mogelijk partijen de Code met overtuiging ondertekenen. Want pas dan draagt de Code bij aan het creëren van een markt waarin fair deals tot stand kunnen komen. Graag lever ik mijn bijdrage aan fair deals op basis van fair play.”

Codekamer Beveiliging

Lees meer over deze codekamer
Codekamer Verhuizers

"Gezond marktgedrag in de keten is het einddoel. Aanleiding voor de aansluiting van de branche was de toenemende prijsdruk, onbalans in prijs-kwaliteit die uiteindelijk schadelijk is voor alle partijen in de verhuisbranche. De verhuisbranche heeft de naleving van de code in haar branchekeurmerk verankerd."

Codekamer Verhuizers

Lees meer over deze codekamer