“SOCIAAL BELEID VOOR 500.000 FACILITAIRE DIENSTVERLENERS VERDIENT OPRECHTE ZORG EN AANDACHT”

Oproep Alexander Rinnooy Kan, eerste voorzitter Comité van Aanbeveling van Code Verantwoordelijk Marktgedrag:

Lees verder >

De Haagse Hogeschool ondertekent de Code

Op maandag 9 december hebben de heren Olaf Falet ( Unitmanager Facility Services en Huisvesting) en Joris Nicolaas (Senior inkoper) namens De Haagse Hogeschool de Code Verantwoordelijk Marktgedrag getekend. Tijdens een boeiende sessie werd gesproken over de principes van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag, de visie van De Haagse Hogeschool op facilitair sociaal beleid en de vertaling hiervan naar de eigen werkvloer. ‘Bij de voorbereiding van een nieuw cateringcontract kijken wij diepgaand naar de kwaliteit van dienstverlening die wij nodig achten, en dus ook goed naar de werkuitvoering, de collega’s op de werkvloer die het doen’, aldus Falet.

Lees verder >

Zes tips aan CFO's over verantwoord aanbesteden

Financieel topman Marcel Niggebrugge over duurzame kwaliteit bij het inhuren van facilitaire diensten.

Lees verder >

‘Code als paraplu voor alle partijen’. Gezamenlijk optrekken om beunhazen uit de markt te krijgen

Schoonmaakbedrijven en verhuisbedrijven organiseerden op 7 oktober 2019 in Den Bosch een regionale ondertekening van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. ‘Gezamenlijk optrekken tegen beunhazen helpt. En dat kan prima via de verschillende codekamers waarin partijen zijn verenigd. De codekamers kunnen vanuit een onafhankelijke positie opdrachtgevers, opdrachtnemers en andere partijen aanspreken’, aldus de heer van Herk, voorzitter van de codekamer Verhuizen. Mevrouw Oussoren van Zandzeepsoda vult aan dat zij zeer hoopt dat met de Code partijen die het spel niet zuiver spelen zullen worden aangepakt. De Bresser Verhuizingen, Hagemeyer Facilities, Jan Schut Verhuizingen en Transporten BV, Jaquet & de Groot Schoonmaakbedrijven BV, Stoof-de Bresser Topmovers BV, UTS Bernardt BV, Van Riemsdijk Top Movers, Witteman Bedrijfadvies BV en Zandzeepsoda hebben op 7 oktober de Code ondertekend.

Lees verder >

Een schoonmaker wil als mens worden gezien

16 sep code-schakel_201401

Wie kent de naam Cemsto nog en wie weet nog wat die betekent? Cemsto staat voor Chemische en mechanische stofbestrijdingsorganisatie, in de tweede helft van de twintigste eeuw het grootste schoonmaakbedrijf in Nederland, toen bijna een merknaam. Nu na een aantal naamswisselingen opgegaan in een internationale organisatie. Ik begon er als personeelsman, en heb, om de beleving van het werk aan den lijve te ervaren, een aantal maanden elke avond een bankfiliaal in Amsterdam schoongemaakt.

Lees verder >