Terug naar nieuwsoverzicht 17 oktober 2023

Best Practice Award 2023

Heb jij al een Best Practice ingestuurd? Zo niet, dan is dit je laatste kans! Op donderdag 7 december 2023 vindt de uitreiking van de Best Practice Award plaats.

Dit jaar wordt de award voor de tiende keer uitgereikt vanuit de Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche. Een jubileum dus!

Ook jij maakt kans op de Best Practice Award 2023!

De commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche vindt het belangrijk om organisaties, die een goede toepassing van de Code in de praktijk laten zien, in de schijnwerpers te zetten. Niet alleen werkt dit inspirerend en motiverend, maar ook: goed voorbeeld, doet immers goed volgen!

Wat is een Best Practice eigenlijk?

Een Best Practice is een voorbeeld waar een of meerdere gedragsregels uit de Code samen met ketenpartners succesvol in de praktijk worden toegepast. Klik hier om je te laten inspireren door voorgangers die een best practice hebben ingediend en bekijk de video van de uitreiking van het afgelopen jaar.

Het thema voor de Best Practice Award 2023 is: DE STEM VAN DE SCHOONMAKER

We denken dan aan:

  1. De menselijke maat en een cultuur waarbij de schoonmaker zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt;
  2. Een (sociaal) veilige werkomgeving, waarin grensoverschrijdend gedrag zoals discriminatie, pesten, fysiek geweld of seksuele intimidatie niet wordt geduld;
  3. Dagschoonmaak en hospitality, waarbij de schoonmaker zichtbaar is en zich gastvrij en omgevingsbewust gedraagt;
  4. Het betrekken van de schoonmaker bij nieuwe aanbestedingen of contractwisselingen;
  5. Een goed, gelijkwaardig gesprek met de schoonmaker over de voortgang van de werkzaamheden, eventuele knelpunten, of wensen wat betreft opleidingen en eventueel perspectief op doorstroom, maar ook de privésituatie van de schoonmaker;
  6. Aandacht voor werkdruk en ergonomie door werkgever én opdrachtgever.

Heb jij een mooi praktijkvoorbeeld wat betreft ketensamenwerking dat aansluit bij een van deze onderwerpen? En wil je dit graag met de schoonmaakbranche delen? Stuur deze best practice dan in vóór 26 oktober 2023.

Wat levert het jou op?

Naast trotse medewerkers, publiciteit en uiteraard een prachtige award: een blijvende herinnering aan een mooie samenwerking volgens de Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche!

Lees hier meer en stuur je best practice in!

De Best Practice Award-uitreiking vindt plaats op donderdagmiddag 7 december 2023 in Maarssen.