Terug naar nieuwsoverzicht 28 februari 2018

Beveiligingsbedrijven pleiten voor kwaliteit en fatsoenlijk handelen

Op woensdag 14 februari ondertekenden 23 beveiligingsbedrijven de Code Verantwoordelijk Marktgedrag, tijdens een drukbezochte bijeenkomst bij a.s.r. in Utrecht. Daarmee bevestigen deze partijen hun behoefte aan het verbeteren van het marktgedrag van alle betrokken partijen bij aanbestedingen beveiliging, vanaf het moment van het in de markt zetten van een tender tot en met de uitvoering van het contract.

De Code Verantwoordelijk Marktbedrag pleit voor kwaliteit en fatsoenlijk handelen in het proces van aanbesteden. De voorlichtingsbijeenkomst richtte zich in het bijzonder op ondernemingen actief in de particuliere beveiligingsbranche die veel te maken hebben met aanbestedingen door zowel overheden als private partners.

Gastheer a.s.r is één van de private partners die de Code Verantwoordelijk Marktgedrag eerder ondertekende. ‘Partnership is een belangrijke voorwaarde om de kwaliteit van dienstverlening naar een hoger niveau te trekken’, aldus Marco Meetz, hoofd van het facilitaire bedrijf van a.s.r. ‘Fatsoenlijk marktgedrag is een gedeelde verantwoordelijkheid’.

Als algemeen directeur van Trigion en lid van de Codekamer Beveiliging sluit Ellen Groenewoudt daar direct op aan. ‘Samen met deze 23 (nieuwe) ondertekenaars van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag staan we voor een goed product tegen een fatsoenlijke beloning voor alle betrokkenen’. Inmiddels hebben ruim 1.400 partners de Code Verantwoordelijk Marktgedrag ondertekend.