Terug naar nieuwsoverzicht 6 oktober 2020

Doe mee met het congres positief (samen)werken aan verzuim

Op maandag 16 november vindt het congres ‘Positief (samen)werken aan verzuim’ plaats. Hét (online) congres voor ieder in de schoonmaak- en glazenwassersbranche die wil bijdragen aan gezond, vitaal en veilig blijven (samen)werken: werkgevers, HR-medewerkers, casemanagers, leidinggevenden én medewerkers.

Tijdens het congres wordt ziekteverzuim en aan het werk blijven vanuit een positieve invalshoek belicht. Met alle betrokken partijen, want bij ziekteverzuim telt iedereen, werknemers, collega’s, leidinggevenden en werkgevers. Aanpak en preventie van ziekteverzuim doe je immers samen.

Op 16 november kunnen alle deelnemers hun positieve ervaringen en dilemma’s over het thema delen. Om van elkaar te leren. En om elkaar te inspireren en motiveren om (preventie van) ziekteverzuim samen aan te pakken.

Programma

Het programma duurt van 13:30 tot 16:30 uur en bestaat uit twee delen:

Inleiding met stand van zaken binnen de branche en gastspreker Heleen Mes over werkgeluk.
Keuze uit zes online workshops.

Dagvoorzitter Arjella van Scheppingen vertelt in haar inleiding over wat er in de branche al is gedaan om ziekteverzuim te verbeteren. Zij is voorzitter van de commissie ziekteverzuim en gaat in op de leerpunten die de commissie heeft opgedaan. Met Renate Bos (FNV), Marco Gramser (CSU) en Isolde Huijbregts (Toekomst schoonmaakbedrijven) gaat zij in gesprek over de belangrijkste aandachtspunten en mogelijkheden om positief samen te werken aan ziekteverzuim.

De inleiding wordt afgesloten met gastspreker Heleen Mes van het HappinessBureau. Zij biedt een hele nieuwe invalshoek, namelijk hoe we met elkaar werkgeluk kunnen stimuleren

Vanaf 15.00 uur gaan de digitale workshops van start. Iedere deelnemer kan aan één workshop van een uur of twee workshops van een half uur deelnemen. De zes workshops zijn:

  • Verzuim, een kwestie van goed samenspel
  • Van reactief naar preventief verzuimbeleid
  • Omgaan met Grijs Verzuim
  • Een verzuimdossier; administratieve last of zinvol sturingsinstrument?
  • Hoe krijg je een levensloopbestendige loopbaan op de (persoonlijke) agenda?
  • Positieve Gezondheid

Na afloop worden de belangrijkste inzichten per workshop met alle deelnemers gedeeld.

Op www.ras.nl/congres staat de inhoud van iedere workshop uitgebreid beschreven.

Doelgroep

Het congres is bestemd voor iedereen die actief bij ziekteverzuim is betrokken zoals werkgevers, HR-managers, HR-medewerkers, casemanagers, leidinggevenden én medewerkers in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Om van elkaar te leren.

Deelname

Aanmelden voor het congres kan via www.ras.nl/congres.

Maak een keuze uit de te volgen digitale workshop(s). Deelname is gratis. Na inschrijving wordt op actieve deelname gerekend.

Meer informatie?

Neem voor vragen of meer informatie contact op met Marianne Neuteboom of Eefje Brul van de RAS via info@ras.nl.