Terug naar nieuwsoverzicht 11 januari 2018

Finalisten best practice award 2017 bekend

Finalisten Best Practice Award 2017 bekend 4 samenwerkingen strijden in de Jaarbeurs Utrecht om felbegeerde Award Op 25 januari 2018 zal voor de zesde keer de Best Practice Award worden uitgereikt. Deze uitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs Facilitair. Vandaag is bekend geworden welke 4 Best Practices doorgaan naar de finale. ‘Het was dit jaar vanwege de hoge kwaliteit lastig om een keuze te maken. Uiteindelijk heeft de jury gekozen voor een breed palet van verschillende Best Practices. Het publiek heeft ons daarin gevolgd’, aldus de heer Blokland, voorzitter van de jury. ‘Dit heeft geleid tot 4 kanjers van Best Practices’, zegt Blokland.

De indieners zijn organisaties die samen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk brengen. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.

Genomineerd zijn…

De vier samenwerkingsrelaties die de jury en het publiek hebben uitgekozen, zijn:

 • ABN Amro met CSU – Circl:
  Binnen het circulaire paviljoen Circl werken alle facilitaire partners samen. Iedere vakspecialist vanuit zijn eigen expertise. Schoonmakers weten wat er in het pand gebeurt, worden uitgedaagd en gehoord om goede ideeën te delen en uit te voeren. Dit verhoogt de betrokkenheid en levert plezier in het werk.
 • FMO met Hago Next – Practice what you preach:
  Schoonmakers zijn onderdeel van FMO en de ogen en oren op de werkvloer. FMO moedigt hen aan om met ideeën en verbetervoorstellen te komen. FMO ziet de schoonmakers als collega’s. Vandaar ook de overgang naar dagschoonmaak. FMO verstrekt aan de schoonmakers een 10% bonus boven op het reguliere salaris.
 • NHL Stenden Hogeschool met Effektief Groep – Een mooie dag @NHL Stenden:
  Een nieuw concept om de beleving van studenten bezoekers en medewerkers te verhogen, mede bedacht door de leverancier. Schoonmakers denken mee over hoe zij kunnen bijdragen aan een mooie dag @NHL Stenden en wat zij nodig hebben daarvoor. Verder volgen schoonmakers dezelfde trainingen als de medewerkers van de NHL Stenden Hogeschool zelf.
 • Dimence met Asito – Samen werken aan een beter leven:
  Asito-medewerkers bij Dimence zien in cliëntenparticipatie een mogelijkheid om de afstand tot de arbeidsmarkt voor cliënten van Dimence te verkleinen. Door intensieve begeleiding, het verzorgen van een vakopleiding en bijbrengen van vertrouwen in zichzelf. Dit past bij het intensiveren van inclusief ondernemen van Asito.

25 januari 2018

Alle vier de Best Practices zullen zich presenteren tijdens de uitreiking van de Best Practice Award 2017. Deze uitreiking vindt plaats op donderdag 25 januari 2018, tijdens vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer bij De Jaarbeurs in Utrecht. Het programma begint om 14.30 uur (tot circa 17.00 uur).
De genomineerden geven ter plekke en in een videoboodschap aan waarom zij denken voor de Award in aanmerking te komen.