Terug naar nieuwsoverzicht 1 maart 2021

Hidde van der Kluit is de nieuwe voorzitter van de Codekamer Contractcatering

Vanaf 1 maart 2021 is Hidde van der Kluit de nieuwe voorzitter van de Codekamer Contractcatering. Van der Kluit neemt het stokje over van interim-voorzitter Reinier van Velden. De Codekamer is onderdeel van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

De Codekamer Contractcatering krijgt met Hidde van der Kluit een voorzitter met uitgebreide ervaring in de facilitaire dienstverlening. Hidde is onder andere als manager facilitair bedrijf bij Aegon Nederland en directeur facilitair bedrijf bij de SNS Bank actief geweest. Ook heeft hij gewerkt voor de Hogeschool Utrecht.

Hidde van der Kluit over zijn nieuwe functie bij de Codekamer Contractcatering: “Het gedachtengoed van de Code spreekt mij erg aan. De belangen van alle samenwerkende partijen – opdrachtgevers, cateraars, werknemers en uiteindelijk ook gebruikers – worden gewaarborgd in de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Het gaat erom dat je niet alleen naar het geld kijkt, maar ook naar de belangen van de andere stakeholders. En daar zitten mijn drijfveren.”

“Het is jammer dat een Codekamer nodig is, maar het is goed dat er een is. Het klinkt misschien vreemd dat ik dit zeg op mijn eerste werkdag als nieuwe voorzitter, maar het zou ideaal zijn als we een situatie bereiken dat de Code opgeheven kan worden.”

Na een jaar waarin corona veel heeft veranderd, begint Hidde zijn nieuwe taak als voorzitter op een moment dat de contractcatering veel moeilijkheden te overkomen heeft. Hidde zegt daarover: “Het was voor veel branches een ongebruikelijk jaar, zeker ook voor de contractcatering. Maar zulke jaren moet je niet als de norm nemen. Juist nú moeten we nog harder werken aan een betere samenwerking in onze branche en oog voor ieders belangen hebben.”