Terug naar nieuwsoverzicht 25 juni 2020

Ondertekenaars zien waarde van code verantwoordelijk marktgedrag

Met 11 bedrijven zijn wij te gast bij familiebedrijf Hulshoff in Amsterdam. Dit toonaangevende bedrijf binnen de verhuisbranche heeft een innovatief pand langs de A5 in gebruik genomen met een volledig CO2-emmissievrije opslagruimte. Ze zijn vooruitstrevend met stadsdistributie en duurzaamheid is een kenmerk voor dit verhuisbedrijf. Met deze bedrijven is het aantal ondertekenaars gestegen naar ruim 1450!

Gastheer Ger Hulshoff ziet bedrijven uit drie sectoren aanschuiven, Beveiliging, Schoonmaak- en Glazenwassersbranche en Verhuizers en vertelt enthousiast over zijn bedrijf. De nieuwe ondertekenaars zijn: EVON Services B.V., Westland Security B.V., United4Security B.V., All In Security, Sekurit Beveiliging BV, Beveiligingsgroep Nederland, Secupart BV, BART Beveiliging, BG Beveiligers bv, Verhuisbedrijf Draagkracht en Wiggelaar Verhuizingen Sedert 1883 BV.

De heer Blokland, voorzitter van de Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag gaat het gesprek aan met de nieuwe ondertekenaars over de Code en de waarde hiervan. De reactie van de beveiligingsbedrijven is dat zij vooral om het Keurmerk Beveiliging te behalen het certificaat willen ondertekenen, maar ook graag aansluiten voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er is een duidelijke omslag merkbaar.

Ondertekening

Aansluitend hebben alle bedrijven het certificaat ondertekend en werd het geheel afgesloten met een groepsfoto op gepaste afstand. Na de officiële ondertekening werd de bijeenkomst met een rondleiding afgesloten.

Elkaar ontmoeten

De Stichting Code Verantwoordelijk Marktgedrag organiseert al sinds de introductie ervan, regionale ondertekensessies. Een bewuste keuze om elkaar te ontmoeten en van gedachten te wisselen over het toepassen van het Code gedachtegoed in de praktijk. Iedere keer blijkt weer dat er tijdens een bijeenkomst zinvolle tips naar voren komen. Er vinden in 2020 verschillende regionale ondertekeningen plaats.