Terug naar nieuwsoverzicht

Online Talkshow Code Verantwoordelijk Marktgedrag – 9 november 2021

Van beleid naar praktijk: wat brengt de Code jou?

De Code wil dat iedere uitbesteding van diensten in Nederland winst oplevert voor álle betrokkenen. Voor ondernemer, opdrachtgever én medewerker dus. We bereiken dat met verantwoordelijk marktgedrag: iets dat vooral de mensen op de werkvloer raakt. Maar hoe veranker je dat in je beleid en strategie? En implementeer je dat in de praktijk? Dat is waar deze Online Talkshow over gaat: verantwoordelijk marktgedrag – van beleid naar praktijk.

 

Onderwerpen

We hebben een aantal inspirerende sprekers, die je zowel over het beleid als de dagelijkse praktijk van dienstverlening alles kunnen vertellen.

De Code in Beleid: hoe borg je dat?

De uitgangspunten van de Code moet in landelijk en regionaal politiek beleid geborgd worden. Hoe werkt dat? En wat betekent het initiatief Code Verantwoord Arbeidsmarktgedrag, dat de SER afgelopen zomer in haar Ontwerpadvies Sociaal-economisch beleid 2021-2025 opnam, en heeft aangeboden aan premier Rutte?

Van kantoor naar géén kantoor? Een visie op de toekomst van facility management

Nu iedereen gewend is geraakt aan het thuiswerken, zijn er bedrijven die besloten hebben dit permanent in te voeren of zelfs kantoren te sluiten. Maar wat betekent dat voor de toekomst van de facilitaire dienstverlening? Welke gevolgen heeft het voor ondernemers en werknemers in die sector, maar ook voor de samenwerking met opdrachtgevers?

Van inkoop naar uitvoering: welke invloed hebben inkoopbeslissingen op de praktijk?

Welke gevolgen hebben de beslissingen die inkopers nemen? Vooral de uitvoerende facilitaire ondernemers zien de invloed op kwaliteit, prijs en werkzekerheid. Hoe kan je als inkoper de waarde van de ondernemer in je aanbesteding optimaal tot z’n recht laten komen? De Code heeft dit beschreven in vijf Handreikingen Inkoop, die tijdens dit onderdeel van het programma verder toegelicht worden.

 

Sprekers en tafelgasten

De komende weken worden alle sprekers en tafelgasten bekendgemaakt. Je kan in ieder geval de volgende sprekers verwachten:

Tuur Elzinga, voorzitter FNV

Michel Tobé, voorzitter FMN

Kees Blokland, voorzitter Code

Arjan Vliegenthart,
directeur Nibud

Jan Telgen, em. hoogleraar
inkoopmanagement

Anne Megens, coördinator
Beleid AWVN

 

Interactie tijdens het event

We maken gebruik van de Yellenge Event App. Met deze app kan je meepraten en reageren op stellingen. Download de app in de Google Play Store of in de Apple App Store.

 

Aanmelden

De Online Talkshow Code Verantwoordelijk Marktgedrag vindt plaats op 9 november 2021 – tussen 15.00 en 17.00 uur. Zet het in je agenda en meld je nú aan via ons externe registratieformulier. Wij houden je via e-mail op de hoogte van de actualiteiten rondom de Talkshow. Ook ontvang je dan een link naar de online livestream.

Ja, ik meld me aan voor de Talkshow