Terug naar nieuwsoverzicht 24 december 2020

Samen sterk in de markt! Negen organisaties tekenen online de Code Verantwoordelijk Marktgedrag.

Fysieke ondertekensessies kunnen en willen wij tijdens de huidige coronamaatregelen niet organiseren. Maar dat betekent niet dat we achterover leunen en afwachten. Maandag ondertekenden de eerste negen organisaties online de Code Verantwoordelijk Marktgedrag: een primeur!

De negen nieuwe ondertekenaars zijn Storm, No Kidding Beveiliging, Jansen Sales BV, DW Facility Groep, Flexteam Security B.V., ISX Beveiliging, Careclean B.V., RTL Cleaning BV en Verloop Schoonmaakbedrijf bv.

Maar voordat de handtekeningen gezet werden stond elkaar (online) ontmoeten en informatie en kennis uitwisselen over het toepassen van het gedachtegoed van de Code in de praktijk centraal. Uit de gesprekken bleek ook tijdens deze ondertekensessie weer dat ‘samen’ hét sleutelwoord is voor verantwoordelijk marktgedrag.

ISX Beveiliging wil vooral een duidelijk signaal afgeven aan opdrachtgevers over hoe belangrijk kwaliteit voor hen is. Wouter Koppen: “Wij schrijven niet in op de laagste prijs. Onze mensen zijn vakmensen en werken voor de veiligheid van opdrachtgevers. Onze ervaring is dat wanneer de gunning tegen het laagste tarief is, de opdrachtgever ons alleen nodig heeft om te voldoen aan een verzekeringseis. Omdat het moet, niet om dat ze willen”.

Hans Kleton van DW Facility Groep vindt dat de markt beter af is als de schoonmaakbranche zich realiseert dat prijsvechten ten kosten gaat van de gehele branche. Het kapitaal is niet de klanten, maar de mensen die werken bij die klanten en Flexteam Security vindt het belangrijk om een eerlijke prijs te kunnen vragen voor de inzet van de medewerkers.  “Wij verwachten veel van onze medewerkers en belonen hen ook naar onze verwachtingen. Dit kunnen we alleen blijven doen als we een eerlijke prijs kunnen rekenen richting opdrachtgevers” aldus Jeroen van der Kooi.

De coronacrisis blijkt de ultieme test voor de Code: juist nu moeten partners in de keten laten zien dat ‘samen’ beter is dan ‘ieder voor zich’. Wij proberen niet om werk duur te maken maar om goede prijs-kwaliteit verhouding tot stand te brengen, zo benadrukken Kees Blokland, voorzitter Code Verantwoordelijk marktgedrag en Piet van Herk, Codekamer Verhuizers. Samen staan we sterk met inmiddels 1492 ondertekenaars.

De volgende online ondertekensessies staan gepland op 21 en 25 januari 2021.