'Wie ontvangt de Best Practice Award 2017?'

‘Wie ontvangt de Best Practice Award 2017?’ 8 Best Practices dingen mee naar de Best Practice Award 2017 Op 25 januari 2018 zal voor de zesde keer de Best Practice Award worden uitgereikt. Deze uitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs Facilitair.

De volgende 8 combinaties van ketenpartners strijden mee om de felbegeerde prijs:

  • ABN Amro met CSU
  • FMO met Hago Next
  • NHL Stenden Hogeschool met Effektief Groep
  • Heliomare met Breedweer
  • Dimence met Asito
  • ROC de Leijgraaf met CSU en Seiso Opleidingen
  • DZB Leiden met B2-Cleaning en Heerema Marine Contractors
  • FNV met Hago Next

'We hebben weer een aantal mooie Best Practices om mee te dingen naar de Award. Het was deze keer nog moeilijker om te kiezen vanwege de hoge kwaliteit van de inzendingen', aldus de heer Blokland, voorzitter van de jury van de Best Practice Award 2017. 'Maar samen met het publiek moet het lukken om een goede nummer 1 te kiezen'.

De indieners zijn organisaties die samen de Code Verantwoordelijk Marktgedrag Schoonmaak- en Glazenwassersbranche succesvol in de praktijk brengen. Met als resultaten: verbeterde arbeidsomstandigheden, een versterking van de betrokkenheid van de schoonmaakmedewerker en een verbetering van de kwaliteit van het schoonmaakwerk.            

Genomineerd zijn…
Een onafhankelijke jury onder leiding van Code-voorzitter Kees Blokland nomineerde 3 Best Practices voor de eindronde op 25 januari 2018. De 4e genomineerde wordt gekozen door het publiek via een digitale stemronde. Vanaf nu kunt u stemmen via www.codeschoonmaak.nl/stemmen. U kunt uw stem uitbrengen tot uiterlijk 10 januari
2018.

Bij de keuze van de jury speelde een rol of de Best Practice een voorbeeldfunctie heeft voor anderen, of de samenwerking duurzaam en innovatief is en wat de positieve effecten zijn voor schoonmakers en glazenwassers. Ook is het van belang dat de Best Practice door de Code is ontstaan.

Gelijk speelveld
Om tussen alle Best Practices een gelijk speelveld te creëren besloot de jury hun genomineerden nog niet bekend te maken. 'Dan wordt het publiek niet beïnvloed door onze mening en kan het zelf bepalen welke Best Practice voor hen de nummers 1 en 2 zijn', aldus Blokland. Op 11 januari 2018 maakt de jury bekend welke 4 Best Practices definitief doorgaan naar de eindronde op 25 januari 2018.

25 januari 2018
De uitreiking van de Best Practice Award 2017 vindt plaats op donderdag 25 januari 2018,
tijdens vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer bij De Jaarbeurs in Utrecht. Het programma begint om 14.30 uur (tot circa 17.00 uur).
De genomineerden geven ter plekke en in een videoboodschap aan waarom zij denken voor de Award in aanmerking te komen.

Aanmelden:
Aanmelden voor de uitreiking van de Best Practice Award doet u via www.codeschoonmaak.nl/registreren. Een impressie van de Award-uitreiking 2016 vindt u hier.

Samen naar een sterkere keten
De Code werd op 21 juni 2011 geïntroduceerd om een einde te maken aan de doorgeschoten marktverhoudingen in de schoonmaak- en glazenwassersbranche. Een initiatief waarmee de branche eerlijker en duurzamer kan werken. Alleen door actief samen
te werken kunnen opdrachtgevers, werkgevers, werknemers en intermediairs in de branche een sterke keten vormen. De Code bevordert dat er bij het aanbesteden van schoonmaakwerk een goede balans ontstaat tussen prijs en kwaliteit, waarbij de kwaliteit van het werk een groter gewicht in de schaal gaat leggen. Dit bevordert ook het effectieve sociaal beleid. Al sinds enige tijd hebben ook andere branches zoals Catering, Beveiliging en Verhuizers de gedragscode ondertekend. 

Best Practice Award
Al vanaf het begin van de Code organiseert de Code Schoonmaak een Award uitreiking. Doel is om de mooie voorbeelden over de toepassing van de Code aan een breder publiek bekend te maken. Om daarmee andere ondertekenaars op ideeën te brengen hoe de Code ook toegepast kan worden.

< terug naar nieuwsoverzicht