Inspirerende succesverhalen

Dat door de Code Verantwoordelijk Marktgedrag steeds meer partijen – opdrachtgevers, opdrachtnemers/werkgevers, werknemers en makelaars en hun vertegenwoordigers – gezamenlijk zorgen dat er écht meer winst is voor alle partijen blijkt steeds vaker.

Lees onderstaande succesverhalen en laat je inspireren!

One team, one goal

Schoonmakers behandelen alsof het eigen medewerkers zijn is vaak een brug te ver. Dat is niet het geval bij het Ibis Styles Haarlem City hotel dat eind december 2017 zijn deuren opende. Het maakt de directie niets uit op welke loonlijst iemand staat.

De visie? Één team, één goal: een tevreden gast. Door mensen oprecht aandacht te geven, hen bij het proces te betrekken en te waarderen. De waardering voor elkaar en het plezier in het werk spat er vanaf. In 2018 wonnen zij dan ook de gouden Best Practise Award.

Lees het nieuwsbericht
Denken in mogelijkheden

In 2018 onderzocht VanderLande of het mogelijk is schoonmakers extra uren in de catering en cateringmedewerkers extra uren in de schoonmaak te laten werken. Dit leidde tot een bredere en duurzamere inzetbaarheid van schoonmaak- en cateringmedewerkers én een hoger inkomen.

Lees het nieuwsbericht
Circl - ieder betrokken vanuit zijn eigen expertise

Binnen het circulaire paviljoen Circl werken alle facilitaire partners samen: Avex, Circl, CSU, Engie, Securitas, Spirit Hospitality Services en Vermaat. Iedere vakspecialist denkt mee vanuit zijn of haar eigen expertise.

De kracht van het model is dat het met name om bottom-up communicatie gaat. Schoonmakers weten wat er in het pand gebeurt, worden uitgedaagd en gehoord om goede ideeën te delen en uit te voeren. Dit verhoogt de betrokkenheid en levert plezier in het werk. De toegevoegde waarde schuilt juist in het zoeken naar de verbinding.

Lees het nieuwsbericht van CSU
Een verbeterde beleving vanuit elk perspectief

Hogeschool NHL Stenden zocht een nieuw concept om de beleving van studenten bezoekers en medewerkers te verhogen. Schoonmakers mochten meedenken over hoe zij kunnen bijdragen aan een mooie dag en wat zij nodig hebben daarvoor. Verder volgen schoonmakers dezelfde trainingen als de medewerkers van de NHL Stenden Hogeschool zelf.

Samen zorgen zij ervoor dat studenten en medewerkers prettig op school kunnen leren en werken, in een prettige en schone omgeving! En dat leverde in 2017 een nominatie op voor de Best Practice Award!

Lees hier het juryrapport