Waarom deze Code?

De Schoonmaak, Catering, Beveiliging en Verhuizers hebben de Code ondertekend Doel van de Code is doorgeschoten marktwerking tegen te gaan. De Code spreekt het verantwoordelijkheidsgevoel van partijen aan.

Verantwoordelijk marktgedrag is juist nu uw afspraken nakomen

"Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep, voor elkaar zorgen is belangrijker dan ooit", zegt Kees Blokland, voorzitter van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag. Hij doet hiermee een appél aan aangesloten bedrijven om juist nu afspraken na te komen. "De Code geldt in goede tijden, slechte tijden, maar zeker in deze uitzonderlijke tijd!". Een tijd waarin vele werknemers in de frontlinie staan en een prestatie leveren waar we trots op zijn. Niet voor niets noemde Mark Rutte onder andere de schoonmakers in zijn persconferentie.
Het baart Blokland enorme zorgen dat blijkt dat er niet altijd in gezamenlijkheid en in goed overleg met elkaar uitdagingen, waar vele partijen nu voor staan, worden opgepakt. Voor zowel bedrijven als medewerkers is dit geen makkelijke situatie. Juist nu is de oproep van de regering om gezamenlijk door deze crisis te komen. Het belang van de Code Verantwoordelijk Marktgedrag wordt hier meer dan ooit duidelijk: het uitbesteden van diensten moet opleveren voor iedereen. Aan loyaliteit en wederkerigheid, voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, werknemers en intermediairs. Natuurlijk is er alle begrip voor dat het 5 voor twaalf is bij veel bedrijven, maar juist daarom moeten we verantwoord handelen.

Dus bij deze een oproep aan een ieder:

Respecteer elkaar en gemaakte afspraken
Praat met elkaar over de mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden
Zorg voor elkaar, we hebben elkaar nodig

We doen een beroep op ieders sociale solidariteit. Alleen samen kunnen wij deze crisis door komen.

Lees verder >

 Voor vragen of informatie kan contact opgenomen worden met de Code (codevm@atriumgroep.nl of 0183-822960)

Wat betekent de Code?

Laatste nieuws

Uitnodiging - Online talkshow Code Verantwoordelijke Marktgedrag - 2 november 2020

KENNIS - INSPIRATIE - NETWERKEN Wat gebeurt er momenteel in de markt? De basis van de Code is samenwerking. Maar hoe ...

Lees verder >

Doe mee met het congres Positief (samen)werken aan Verzuim

Op maandag 16 november vindt het congres ‘Positief (samen)werken aan verzuim’ plaats. Hét (online) congres voor ieder...

Lees verder >

Facilitaire branches op zoek naar nieuwe koers

Effecten Covid-19 op schoonmaak, beveiliging, catering en verhuizen Bron: vakblad Verhuizen, editie 7 september 20...

Lees verder >

Gezamenlijke ondertekensessies 2020

9 november |13.00-15.00 uur

Kijk bij events om je aan te melden.

Meld je nu aan

Geef uw mening

Door de spelregels in de Code werk ik prettiger samen.

LAATSTE TWEETS

Volg ons